Izvor:
02.05.2018 u 13:26
0

JAPANCI ZBOG OVOGA DUGO I SREĆNO ŽIVE: Promenite ove tri navike i preporodićete se!

Japanci očigledno znaju šta rade, superproduktivna su nacija, što se vidi po napretku u industriji, tehnologiji i obrazovanju, ali su i najdugovečnija nacija. Kako?

Kad pažljivije pogledamo, sve se svodi na same osnove.

Tajna je u tome kako Japanci žive svoj život. Na primer, japanski inženjer i učitelj Aikida Katsuzo Niši bio je vrlo slabašan dečak dok je odrastao, a roditelji i lekari su mu rekli da će umreti pre nego što napuni dvadesetu. Roditelji su ga poslali u budistički samostan kako bi mu se poboljšalo zdravlje. Tamo je proveo tri godine učeći o meditaciji i načinu vođenja jednostavnijeg, ali zdravijeg života.

Želeći da poboljša svoje zdravlje, Niši se savetovao s lekarima, stručnjacima kao i stručnjacima za način života pa je napisao svoj priručnik za jačanje tela. Imao je 44 godine kad mu je objavljena knjiga koja govori o tome kako poboljšati svoj život.

Neka od pravila koje je naveo u knjizi su:

Spavanje na tvrdom i na leđima

Kičma je ono što čuva telo i sve njegove organe. Iskrivljena kičma često je rezultat lošeg položaja u krevetu i može da uzrokuje mnogo problema. Niši tvrdi kako održavanje ravne kičme pomaže probavnim i cirkulacijskim sistemima u telu. Takođe ti pomaže da deluješ skoro 2 cm višlje.

Reši se jastuka

Sklanjane jastuka iz kreveta i korišćenje tvrdog „valjka“ može da napravi čuda za tvoje opšte zdravlje. Japanci veruju da je skolioza jedan od prvih pokazatelja da osoba ima zdravstvene probleme. Naravno da tvrdi valjak u početku nije baš udoban. Zato se preporučuje umotati ga s nekoliko slojeva meke tkanine i staviti ispod trećeg i četvrtog pršljena.

Poboljšaj cirkulaciju kapilara

Lezi na ravnu i tvrdu površinu i stavi tvrdi valjak ispod vrata. Podigni ruke i noge pa ih lagano savij u kolenima i laktovima. Potom protresi udove. Ponavljaj to 2-3 minuta.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter