Izvor:
06.05.2018 u 20:57
0

NEMAČKIM SREDNJOŠKOLCIMA PRETEŽAK ENGLESKI JEZIK: Prikupili desetine hiljada potpisa u online peticiji u kojoj se žale na „nepravedan“ završni ispit!

Nemački srednjoškolci prikupili su desetine hiljada potpisa u online peticiji, u kojoj su se žalili na "nepravedan" završni ispit iz engleskog jezika, navodeći da je ispit teži nego prethodnih godina.

Srednjoškolci jugozapadne nemačke pokrajine Baden-Vitemberg sakupili su 36.000 potpisa, iako je samo 33.500 učenika iz cele Nemačke polagalo ispit.

Kako se navodi, učenici su se žalili da su delovi romana "Nazovite to spavanjem" američkog pisca Henrija Rota bili previše teški i nejasni za analizu i zatražili da se ove godine ocenjivanje bude blaže. Završni ispiti u Nemačkoj, koji se nazivaju "Abitur" su neka vrsta "obreda prolaza" koji moraju da polože svi učenici koji žele da nastave školovanje na Univerzitetu.

Učenici su od regionalnih vlasti zatražili da se sistem bodovanja prilgodi "nepravednim" problemima koje je tekst izazvao, a kako su naveli ovogodišnji Abitur nije uporediv sa prethodnim godinama. Regionalna ministarka kulture Suzan Ajzenman izjavila je da ima potpuno poverenje da će nastavnici vršiti svoju procenu.

Sa druge strane, lingvista Bernd Zaur pozvao je učenike da sačekaju rezultate testa, navodeći da niko neće biti oštećen.

Prošle godine u zapadnoj nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija bilo je problema takođe zbog završnog engleskog ispita, koji je prerađen nakon online peticije. Tada su se učenici žalili da ispit sadrži loš audio snimak princa Harija koji je u govoru "mumlao".

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter