Izvor:
09.05.2018 u 14:14
0

POSTOJI OBJAŠNJENJE: Evo zašto ste nervozni kada vam je vruće!

Možda ste primetili da su ljudi nervozni kada im je vruće? E pa, tim poljskih naučnika ima teoriju koja objašnjava zašto je to tako.

Istraživanje je pokazalo da je kortizol, hormon stresa, niži tokom zimskog perioda i da povećanje temperature utiče na njegov rast.

Doktorka Dominika Kanikowska sa Univerziteta medicinskih nauka u Poznanu je bila iznenađena time što više kortizola cirkuliše telom tokom toplih dana.

Ovi podaci su u suprotnosti i sa tradicionalnim konceptima koji govore da je telo opuštenije tokom leta. – izjavila je Kanikowska.

Mnoge teorije povezuju višu temperaturu sa bržim radom srca, testosteronom i metaboličkim redakcijama kao i aktiviranjem simpatičkog nervnog sistema.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter