Izvor:
10.05.2018 u 00:02
0

NOVI TREND: Priuštite sebi osećaj mira a i unapredite zdravstveno stanje!

Sigurno ste čuli za terapije zvukom, poput kupanje zvucima gonga ili šumsko kupanje (shinrin-yoku ), ali u poslednje vreme u svetu velnesa pojavio se novi trend koji je osmišljen kako bi ljudima priuštio osećaj mira, ali i unapredio zdravstveno stanje.

Terapija slamom je najnoviji velnes ritual koji pruža fantastičan osećaj, ali i pozitivno utiče na zdravlje.

Kako piše britanski Glamur, reč je o drevnoj tradiciji u Austriji koja datira pre više od 200 godina a sprovodilo ju je lokalno stanovništvo koje je primetilo određene benefite. Farmeri koji su spavali na slami objašnjavaju da se usled praktikovanja ove terapije telo oslobađa bolova, ali i dobija veliki nivo energije.

Pre nego što počnete da se pitate da li treba da provedete noć na farmi kako biste se uverili u benefite, odmah ćemo reći da to nije neophodno.

Najnoviji spa tretmani inspirisani ovim ritualom su obogatili sadržaj, te sada možete dobiti još prijatnije i boje iskustvo.

Tretmani su prilagođeni savremenim potrebama ljudi, a uključuju fermentisanu alpsku slamu u kombinaciji sa lekovitim biljem poput arnike, vresak i majčina dušica, koje su pune esencijalnih ulja.

Kao glavni benefiti navode se jačanje imunog sistema, oslobađanje bola u mišićima i podsticanje cirkulacije.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter