Izvor:
28.05.2018 u 00:11
0

MORATE DA ZNATE: Ove stvari ODMAH izbacite iz kuće!

Drevna kineska veština, Feng Šui, uči nas da u našem okruženju uvek vlada pozitivna energija, posebno u našem domu. Ono što je najbitnije da znate, svoje okruženje nikada nemojte opterećivati nepotrebnim stvarima.

Pored toga, važno je pravilno pozicioniranje svetla, nameštaja, odabir boja zavisno od namene prostorije, sve u cilju pravilnog protoka energije.

1. Suvo, veštačko i uvelo cveće

Feng shui tradicija smatra da je držanje suvog cveća ili uvelih biljki nedopustivo, jer biljke simbolizuju rast i prosperitet, a to svakako ne možemo da vidimo na osušenom cveću ili biljkama. Ovo uključuje i porpuri, koji mnogi koriste kao osveživač prostora. Ukoliko volite cveće, nabavite novi buket ili saksiju, jer vam stari predstavlja stagnirajuću energiju, koja vas usporava i unazađuje. Neka vaše cveće bude nadomak vrata, kako bi pozitivna energija naišla na pojačanje tokom svoje cirkulacije.

2. Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng shui smatraju da elektronske naprave predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati ili elektronika s vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili gadne situacije na poslu. Ili popravite tu tehniku ili je bacite.

3. Stvari kojima je istekao rok trajanja

Rok trajanja namirnica i lekova je bitna stavka u Feng shui konceptu. Hrana se posmatra kao sposobnost pojedinca da daje i prima ljubav, te ukoliko je vaš frižider prepun hrane koja više nije upotrebljiva, rizikujete da poljuljate mir i stabilnost voljenih osoba. Takođe, nakon što očistite frižider, osetićete mir i spokoj. Lekovi i kozmetika kojima je istekao rok ne samo da štete zdravlju, već donose opasnost. Opuštanje i relaksacija su nemogući ako je vaš dom zatrpan starim i neupotrebljivim preparatima za negu, kao i lekovima bilo koje vrste.

4. Specifične fotografije

Za kraj smo ostavili fotografije. One imaju jak uticaj na našu podsvest i sadrže energiju čiji intenzitet nije zanemarljiv. Zato je važno da ne čuvate fotografije svojih bivših partnera, čak iako ste ostali dobri prijatelji. Posebno je opasno da ih držite na vidljivim mestima. Ne morate da se otarasite fotografija, već ih odložite u ostavu ili neki kutak koji nije istaknut u vašem domu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter