Izvor:
28.05.2018 u 00:16
0

NAUČNICI TVRDE: Dve čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta protiv bolova!

Dve čaše piva mogu da smanje bolove bolje od svih tableta protiv bolova, tvrde naučnici.

Istraživanje stručnjaka sa Univerziteta "Greenwich" u Velikoj Britaniji kaže da pivo efikasnije umanjuju bolove čak i od paracetamola. Naučnici kažu da, kada se količina alkohola u krvi poveća na oko 0,08 procenata, u telu dolazi do povećavanja tolerancije na bol, a to rezultira time da je intenzitet bola manji – u ovom slučaju za otprilike 25 procenata.

"Ako želimo da stvorimo lek protiv bolova koji nema štetnih nuspojava, alkohol bi mogao biti bolje rešenje od lekova koji trenutno postoje na tržištu. Alkohol ima jači učinak od opoidnih lekova poput paracetamola i kodeina", kaže doktor Trevor Tompson i dodaje kako rezultati njihovog istraživanja ipak ne bi trebalo da budu opravdanje za neumerenu konzumaciju alkohola.

Da sa alkoholom treba biti oprezan slaže se i Rozana O'Konor, direktorka odseka za Alkohol i droge u britanskom Javnom zdravstvu.

"Preterano ispijanje alkohola dugoročno izaziva više problema. Bolje je posetiti svog lekara i tražiti terapiju za bol, nego se opijati", naglasila je Rozana O'Konor.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter