NAKON 3O GODINA OTKRIVENE TAJNE SIMPSONOVIH: Evo zašto su ŽUTI, kako su dobili imena i zbog čega žive u Sprinfildu! (VIDEO)

Jedan od producenata američke animirane tv serije "Simpsonovi" otkrio je u novoj knjizi odgovore na neke od najvećih misterija serije, uključujući zašto je porodica žuta i zbog čega stanuje baš u Springfildu.

Majk Rajs na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, a sad je izdao knjigu “Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons”, u kojoj daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali.

Zašto su žuti

Rajs otkriva da je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano.

Boju za originalne likove Meta Grejninga pronašao je bivši animator serije, a Rajs je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju.

"Bart, Lisa i Megi uopšte nemaju kosu, odnosno uopšte nema linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža",  objasnio je Rajs.

Zašto žive u Springfildu

U knjizi Rajs navodi da je ime grada pozajmljeno iz sitkoma "Father Knows Best" iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti. Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

"Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu”, piše Rajs. “To postavlja pitanje: Na kojoj je Springfild planeti? ", dodao je on.

Zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici
Fanovi serije naviknuti su na špicu, ali mogli bi se iznenaditi zbog čega je tako. Ris objašnjava da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo vidjeli samo prvi dio reči - The Simps, prije nego što je otkriven ostatak. "Prvo vidite prvi dio riječi - The Simps - prije nego što se pokaže ostatak. Pa što? Pa, Simps je skraćeno za simpletons - za glupe ljude - poput onih koje ćete vidjeti u seriji", napisao je.

Kako su dobili imena
Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima - tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fikcionalni sitcom par. Lisa i Megi dobile su pak imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija - od anagrama riječi "brat" (derište)

 

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Youtube

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live