Izvor:
04.07.2018 u 08:42
0

VEROVALI ILI NE: Mis Španije je muško! (VIDEO)

Cilj joj je da bude portparol za uključivanje, uvažavanje i poštovanje različitosti, ne samo LGBTQ zajednicu, već i za ceo svet, rekla je nova misica Španije, koja je rođena kao dečak.

U Španiji je pre pet godina ukinuta zabrana takmičenja transrodnih osoba u izboru lepote, a sada je Mis te zemlje postala žena koja je rođena kao muško.

Anđela Ponc (26) ujedno je i prva transrodna osoba koja će se takmičiti na izboru za Mis sveta, a prvenstveno se zalaže za uvažavanje različitosti.

– Moj cilj je da bude portparol za uključivanje, uvažavanje i poštovanje različitosti, ne samo za LBGTQ zajednice, već za čitav svet", rekla je Anđela. Njoj ovo nije prvi izbor lepote, rođena je kao dečak u Sevilji, a svojevremeno se kao predstavnica pokrajine Kadiz takmičila na izboru za Mis Španije.

b92.net
Foto: boy to girl/YT printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter