MNOGI IH PEVATE: Ovo su najpoznatnije pesme o istinitim događajima!

 

Koliko puta ste pevušili neku pesmu misleći da znate o čemu se u njoj radi?

Možda ste mislili da je Dejvid Bouvi u pesmi "Heroji" opisao zaljubljeni par ispred Berlinskog zida, ali istina je zapravo drugačija.

Nije to jedina pesma u kojoj nismo razuzmeli šta je pevač hteo da kaže, izdvajamo još nekoliko takvih. 

Pesma grupe Polis "Every breath you take" mnogima je bila izbor za prvi bračni ples, ali budući parovi bi trebalo da razmisle da prekinu ovu praksu. Sting je, naime, pesmu posvetio posesivnoj ljubavi i ona može slobodno da bude "himna svih uhoda ikad". 

- Kad sam pisao pesmu nisam shvatio koliko je pesma zapravo zlokobna. U glavi su mi bili Veliki brat, nadzor i kontrola - rekao je svojevremeno Sting.

Nije stvar u gubljenju nevinosti, u popularnoj Madoninoj pesmi, nego u novoj vezi zbog koje se osoba oseća "shiny and new". 

- Ono što sam hteo da kažem tom pesmom je da možda nisam bio devica u seksualnom smislu, ali sam bio emocionalno povređen u vezama. Ali, počinjem novu vezu i sve je tako dobro, osećam se kao da su sve moje rane zacelile i kao da nikad to pre nisam radio - rekao je tekstopisac Madonninog hita Bili Stajnberg.

Još jedne reči pesme nismo dobro razumeli, a u pitanju je hit grupe "Maroon 5" "Harder to breathe". 

Kad prvi put čujete ovu pesmu, pomislite da se radi o vezi koja nekog ograničava i guši, ali Adam Levin i "Maroon 5" posvetili su ovu pesmu izdavačkoj kući koja ih je terala da snime još pesama za svoj prvi album "Songs About Jane". 

- Bili smo u studiju više od 10 sati i oni su stalno stvarali pritisak da žele više pesama. Bio sam užasno ljut i nervozan i napisao sam ovu pesmu. Sad mi je drago da su nas pritiskali - rekao je Levin kasnije.

Kultnu pesmu Eagles-a "Hotel California" gotovo svaki fan interpretira na svoj način. Dok jedni misle da se u njoj govori o odvikavanju od droge, drugi o izgubljenoj ljubavi, a treći o psihijatrijskoj bolnici, ona zapravo govori o nečem sasvim drugačijem.

U njoj je zapravo reč o gramzivosti i autodestrukciji u muzičkoj industriji. 

- To je pesma o mračnoj strani američkog sna, o pohlepi koju stvara - rekao je frontmen Don Henli.

Kad je pesma "Heroes" objavljena, Dejvid Bouvi je izjavio da je inspiraciju za nju dobio kada je video zaljubljeni par koji se ljubio ispred berlinskog zida, koje je video kroz prozor studija. 

Godinama kasnije otkriveno je da se zapravo radilo o njegovom producentu Toniju Viskontiju koji se ljubio sa svojom ljubavnicom. Bouvi je to priznao tek nakon što se Viskonti razveo. 

- Tad nisam mogao da govorim o tome. Ali, zapravo bio je to Toni i njegova devojka, Nemica Antonija Mas. Mislim da je njegov brak bio u poslednjim danima i bilo je dirljivo videti ga s Antonijom jer je bilo jasno da je jako zaljubljen - rekao je Bouvi.

Kurir
Foto: Instagram/planoinformativo

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live