MARKO ĐURIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU HEPI TELEVIZIJE: "Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku!" (VIDEO)

Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju bio je gost jutarnjeg programa srećne televizije.

On je u razgovoru sa voditeljima, Milomirom Marićem i Katarinom Koršom, u emisiji "Dobro jutro Srbijo" "govorio o gorućim temama koje interesuju naše građane.

Na samom početku istakao je da se Kosovo ponovo tretira kao pitanje o kome treba da se polemiše i razgovara u svetu, koje je još uvek nerešeno.

- Počeli smo da se vraćamo u igru. Evo ja se bavim Kosovom i Metohijom pa mogu da vam kažem da se Kosovo i Metohija ponovo na agendi ali i srpska pozicija na Kosovu i Metohiji i razgovori o srpskim interesima uz sve poteškoće je ponovo na agendi velikih sila. I ponovo se Srbija kako tako pita oko Kosova i Metohije i budućnosti Kosova i Metohije a bila je potpuno izbačena iz igre. Tako danas spski faktor u regionu možemo da kažemo da imamo više energije da štitimo. Što se tiče ekonomije, mislim da su o tome su naši građani slušali u prethodnom periodu.

Marko Đurić je najvio da će u narednom periodu građani kao i oni koji su lažno tapšali će imati priliku da vidi napredak i da će ozbiljan napredak biti vidan.

- Mi imamo tu sposobnost da sagledavamo sami i ono što je dobro i ono što nije dobro. I imamo interes koji je iznad svega i iznad svih a to je onaj interes zbog kog smo osnovani a to je da čupamo Srbiju iz gliba, iz blata i da je uzdižemo i uspravljamo ponovo, korak po korak, evo sedam godina, korak po korak idemo u tom pravcu. Pogledajte samo mrežu autoputeva koja se gradi, stabilno i koja će dovesti do toga da ćemo do kraja godine , a imali smo manje autoputeva nego Hrvatska a imaćemo duplo više kilometara autoputa nego Hrvatska., struktura koja se obnavlja, Klinički centar koji se grade koji se renoviraju, škole širom Srbije... Pa to što imamo tri godine suficit u budžetu, dakle suficit državnog budžeta, zahvaljujući štednji i odgovornoj i racionalnijoj politici, zahvaljujući nedodvoravanju i nekrađi bilo čega. Dakle, to nas dovodi kao državu u neuporedivo bolji položaj. Da ne pričam o sektoru bezbednosti a i o tome je bilo juče reči na Glavnom odboru. 

On je govorio i o tome da je i on kao i drugi prisutni imali priliku da razgovaraju o Čong Ćingu o poziciji Srbije u svetu:

- Tamo smo imali priliku da razgovaramo. Srbija i naša generacija je tamo visoko tretirana, usudiću se da kažem, neuporedivo bolje nego drugi evropski partneri. E sad zašto? Zato što oni znaju da Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku, da smo mi, neko bi rekao i prgavi, a ja kažem slobodoljubivi narod i ponosan narod i da naša država vodi samostalnu spoljnu politiku. Zato sam ja  tamo sa punim pravom mogao da kažem da mi ne trpimo pritiske, mi podržavamo Republiku Kinu i ne podržavamo bilo koji oblik sankcija, mi podržavamo njeno pravo na slobodan i slobodoljubiv razvoj.- rekao je Đurić i dodao:

- Naravno da je Kina umela da ceni to što mala Srbija, hiljadama kilometara daleko pruža principijelnu podršku njihovom narodu u pravu da se slobodno i nezavisno razvija. Treba toga da se držimo, da se držimo te dobre saradnje. Da ne pominjem, po pitanju KiM od naših kineskih partnera i prijatelja imamo praktično blanko podršku. Ono što je dobro za Srbiju po pitanju KiM-e, to je za Kinu apsiolutno prihvatljivo i spremni su i podržavaće nas i u Međunarodnim organizacijama, Interpolu, UNESC-u u svemu onome što je nama važno. - zaključio je Đurić. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro