Izvor:
24.07.2019 u 18:19
0

MILOVAN DRECUN: „ALBANCE NIŠTA DRUGO NE ZAUSTAVLJA, SEM STRAH OD TOGA DA SRBIJA NE INTERVENIŠE!“ (VIDEO)

Gost prvog jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" bio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Milomir Marić i Jovana Grgurević su sa njim razgovarali o aktuelnim pitanjima vezanim za kosovski problem.

Drecun je iskoristio priliku gostujući u emisiji da istakne da je Srbija znatno napredovala.

Postali smo od prezrene države najznačajniji činilac na Balkanu, država lider na Balkanu. Pokazali smo da se zalažemo za mirno rešenje najtežeg pitanja na Balkanu. SAD nas sada doživljavaju kao partnera, ne uvode nam više sankcije. Uradili smo mnogo sa tim Briselskim sporazumom. Sve je otvoreno, samo nastavak razgovora nije, zbog taksi. I Tači i Haradinaj su za takse, to treba da znamo. Zašto Tači, ako nije za takse, ne izađe iz koalicije sa Haradinajem? – upitao je Drecun.

Kada je u pitanju Vučić, malo ljudi razume da je put kojim nas on vodi je jedini koji će nam doneti perspektivu. On trpi veliki broj pritisaka svakodnevno, zbog Kosova. On je sprečio Albance da prodru na sever Kosova, zahvaljujući njegovoj reakciji to se nije desilo. Vučić je sprečio da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije, zato, u narednom periodu treba njemu pružiti podršku. On je taj koji je Srbiju poveo napred! Srbija će svake godine imati veliki rast, čak se predviđa rast od sedam odsto.Vučić je najavio da ćemo u narednom periodu imati jedan izuzetno snažan investicioni ciklus vrednosti od pet do deset milijardi evra. To je izvanredna vest. On je siguran u ekonomske pokazatelje koji govore o tome da će Srbija svake godine imati veliki rast.

Na pitanje kada očekuje da će se nastaviti dijalog, Drecun je rekao da prvo treba da se formira vlast na nivou Evropske unije, pa tek onda će se dijalog između Beograda i Prištine nastaviti. Rekao je da je danas Srbija u znatnom boljem položaju i da Srbiju danas niko ne može da "brza" jer ona ima svoj čvrst stav.

Kada ste ekonomski slabi – morate da slušate, ali kada ojačate možete da osnažite vojsku, policiju…Albance ništa drugo ne zaustavlja, sem strah od toga da Srbija ne interveniše. – poručio je Drecun.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter