Izvor:
12.08.2019 u 12:34
0

VLADE RADULOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“ UPOZORAVA: Postoji bojazan da će pokušati da razjedine „srpski korpus“! (VIDEO)

Politički analitičar, Vlade Radulović, gostujući na Hepi televiziji je izrazio bojazan da će pokušati da razjedine "srpski korpus" na Kosovu i Metohiji, ali se nada da će srpska lista ostati jedinstvena kao do sada.

U medijima se pojavila vest o izjavi bivšeg savetnika američkog predsedničkog kandidata Majkla Karpera da ako ideja o razgraničenju Srbije i Kosova ne uspe, on ne zna šta bi bio plan B. To je praktično prva izjava nekog iz kruga Trampovih protivnika u kojoj zagovara ideju o podeli Kosova.

Politički analitičar, Vlade Radulović je na sledeći način prokomentarisao izjavu Karpera:

Kada vi razgovarate sa ljudima na Zapadu, malo im je previše problema oko Kosova. Drugi plan B, je zapravo ono što Albanci potenciraju, a to je da nema nikakvih promena granica, da nikakve korekcije nisu moguće, zapravo, oni idu i korak dalje sa pričom oko Preševske doline… To bi iz njihove perspektive bio jedini mogući scenario, ili ako hoćete direktnije, deo albanske političke elite je spreman za neke političke kompromise – odgovorio je Radulović.

Radulović je potvrdio da smatra da je ovo najbolji period za rešavanje kosovskog pitanja, jer je nezavisnost bila do sada "zapečaćena", što nije trenutno slučaj, jer se danas razgovara i o nekim drugim mogućim rešenjijma.

Kada je reč o kosovskim izborima, Radulović je istakao bojazan oko toga da se srpska lista ne razjedini, ali ne veruje u takav scenario.

Oni su negde svi blizu po pitanju procenata i rezultata, opet će se ispostaviti da će glasovi Srba odlučivati. Problem sa kojim se mi možemo susreti, da deo srpskog korpusa okupe oko neke liste, ali, ja se nadam da će se zadržati praksa sa jednom srpskom listom. Meni je interesantno šta će se desiti sa pokretom Samoopredeljenje.- poručio je Radulović gostujući na Hepi televiziji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter