ZLATNO NIKOLIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO!": Roditelji MORAJU odgovarati za postupke svoje dece! (FOTO)

Zlatko Nikolić, kriminolog bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo!“ i govorio je o tome da u je u poslednjem periodu broj maloletnika koji su došli u sukob sa nadležnim organima, porastao. Čak su neki i završili iza rešetaka.

- Ja sam odavno kao član jedne komisije tražio od tih učesnika koji pišu zakonik da se uvede zakon da roditelji odgovaraju da postupke svoje dece. Pravnici su me ubeđivali da to ne može, jer roditelji nisu neposredni izvršioci krivičnih dela. Isplativo je biti problematičan, roditelji ne brinu o tome da se pobrinu za decu. Kako da date kozi da čuva kupus? - naveo je Nikolić.

On je napomenuo da nastavnici u današnje vreme nisu uzori i da roditelji moraju da povedu računa o vaspitanju svoje dece. 

- Zaista nikada bilo više vaspitno-popravnih domova, nego što je to slučaj danas. Valjevo ima maloletnički zatvor. Može da se uputi na prevaspitavanje svako lice do 14 godina. Niko ne želi o svom detetu da čuje ništa loše, svako želi najbolje. Roditelji često ne znaju na koja vrata trebaju da pokucaju kada je u pitanju nasilje. Sada su vršnjaci i mediji preuzeli ulogu školi. Pogledajte samo kako izgledaju nastavnici, ne poštuje se dreskod. Niko sa pirsingom ne može deci da kaže šta je dobro, a šta ne. Nastavnici u današnje vreme nisu autoritet deci. - rekao je Zlatko Nikolić. 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro