Izvor:
15.11.2019 u 10:30
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ GOST U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Mi smo najstabilnija zemlja regiona!

Gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo"ministarka građevinarstva, saobraćaja i invrastrukture, Zorana Mihajlović, govorila je o najaktuelnijim temama.

GRADNJA AUTO-PUTEVA

Činjenica je da svaki kilometar novo izgrađenog puta po najvišim evropskim standardima. Mi sada imamo više kilometara auto-puteva od Bugarske i Albanije, još ne možemo da stignemo Hrvatsku. Srbija jeste najkraća ruta između Istoka i Zapada. Najveći broj turskih državljana ide kroz Koridor 10. Završili smo 320 kilometra auto-puteva. Nije povećan dug Srbije zbog puteva, mi smo napravili strukturu da kada se zadužujemo, da to bude racionalno.

INVESTICIJE

Kada pogledamo budžet, on je najstabilniji u regionu. To nije kratkoročna stabilnost, to je stabilnost na dugi rok. Ima prostora za nove investicije, nema razvoja bez investicija. Kada neko plasira svoj kapital, on mora da ima predvidivost. Mislim da se mi sada nalazimo u jednom pozitivnom i dobrom trendu. To znači da se drugačije politički gleda na Srbiju.

"MALI ŠENGEN"

Sama ideja „mali šengen“ je jako dobra za povezivanje, to nije „mala Jugoslavija“. Milsim da je odlično što se pokrenulo pitanje „malog šengena“, a to je da ljudi žive bolje. Mora doći do ekonomskog povezivanja, zašto ne bismo ilmali brz protok na granicama, prolazili granice sa ličnom kartom?

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter