Izvor:
19.09.2019 u 16:20
0

POTRESNA ISPOVEST MOMIRA KRSMANOVIĆA: Mojoj majci su rasporili creva!

Jovana Grgurević će u emisiji "Posle ručka" ugostiti sjajne ljude i razgovarati sa kojima će razgovarati o aktuelnoj temi.

TEMA: O zločinima ustaša nad Srbima u Starom brodu i Miloševićima! O krvavom pokolju nedužnh žena i dece. Ispovest preživelog Momira Krsmanovića!

GOSTI: Dr Vojislav Šešelj, Dejan Ristić, Dragoslav Bokan i Momir Krsmanović.

Danas smo se upoznali sa neverovatnim ispovestima o stradanjima srpskog naroda za vreme rata. Gospodin Momir Krsmanović je u svojih 8 tomova knjiga podelio secanja mnogih sudbina.

Kako ste uspeli da nastavite život ?

Sećam se i gledao sam kako su mi ubili majku, sve je bilo u krvi, majci su bila rasporena creva, nas decu su prebacili na Staro sajmište i posle u dom Bogoslovije i tako smo izvukli živu glavu inače da smo ostali u logoru, ne bihdanas mogao da vam ispričam sve ovo. Tresem se svaki put kad se prisetim svih tih stradanja.

Preživljam drhtajući i kad čujem priče svih drugih ljudi od kojih sam zapisivao priče. 10 godian sam skupljao materijale i spise raznih ljudi. Sećam se jedne koja mi je isto ostala upečatljiva. Kada je čovek sa petoror dece .videvši da idu ustaše pobegao u omoriku, njih su sve zaklali on je posmatrao sa drveta taj jezivi prizor i samo kad je sišao video je da mu je najmlađi sin još jedva mrda i završio je i sa njim da se dete ne bi mučilo u bolovima.

U manastiru Studenica 2004.godine sam napisao 2 toma, posle još 8 tomova za štampu.

U mojim knjigama se nalazi 5931 ime. Većina su iz Starog Broda i okloine, sve su istinite priče. Ustaše nikog nisu poštedele, čak ni one bogatije koje ih plate. –

happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter