Izvor:
03.10.2019 u 13:25
0

ADVOKAT NEBOJŠA MILOSAVLJEVIĆ U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Dve najjače mafije u svetu su italijanska i albanska! (VIDEO)

Advokat Nebojša Milosavljević u svojoj karijeri branio je mnoge žestoke momke sa beogradskog asfalta. Njegovo iskustvo i znanje podelio je i sa gledaocima emisije "Posle ručka".

– Radio sam na dosta slučajeva ubistava i toga je bilo i biće ali ako želite da uporedite vreme smatram da period opasnog kriminala tek predstoji. Meni je na neki način smešno kada pričam o ovoj temi pogotovo kada sam gost u emisijama na medijima gde je vest da je zaplenjen kilogram heroina, što se potroši za jedno veče na splavu. Mi smo zemlja koja je interesantna po položaju jer svi putevi vode kroz Srbiju. Najveći svetski kriminal danas podrazumeva trgovinu narkoticima, oružjem i ljudskim organima – izjavio je Nebojša Milosavljević.

U svetskim okvirima, Milosavljević smatra da su najmoćnije italijanska i albanska mafija, ali da oni ne deluju sami.

– Dve najjače svetske mafije koje vode posao su italijanska i albanska. Istakao bih primer Bedžeta Pacolija. Njega je preporučio poznati švajcarski biznismen i Bedžet je bio njegov šofer. Biznismen ga je upoznao sa ćerkom Borisa Jeljcina i on je preko nje došao u Kremlj gde je preko sekretara njegovog kabineta uzeo velike građevinskei poslove i preuzeo mnogo novca. Postoji pet vrsta italijanskih mafija, od južnog dela kod Sicilije pa sve do severa kod Đenove, Milana i Trsta. Tu mafiju na Siciliji vode dve stare katoličke porodice. One su uglavnom nosioci moci u svetskom biznisu – prokomentarisao je Milosavljević.

Advokat Milosavljević se takođe osvrnuo na rute tranzita narkotika.

– Moramo da napravimo razliku između kokainske i heroinske rute. Lepo je rekao gospodin Lučić. Heroin ide iz Avganistana, preko Turske, Albanije i Kosova, dok je put kokaina drugačiji. On ima druge destinacije poput Južne Amerike ili Marbelje. Šef albanske mafije živi u Americi, on je poreklom iz Ulcinja i tamo je 30 godina. Poznat je bio sukob između Italijana i njega u Nju Džersiju i osuđen je na 27 godina ali je ubrzo izašao na slobodu. Kada govorimo o prevlasti tu su i kineska, ruska i druge mafije – rekao je Nebojša Milosavljević u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter