Izvor:
04.11.2019 u 16:03
0

ISTORIČAR NEMANJA STAROVIĆ OBJASNIO: Izjava Palmera je pogrešno interpretirana u našim tabloidima!

Emisija "Posle ručka", propraćena je brojnim komentarima i sugestijama na temu: Koja je poruka današnjeg sastanka Vučića i Palmera? Gost emisije bio je istoričar i politički analitičar, Nemanja Starović, koji je objasnio da je izjava Palmera pogrešno interpretirana u našim medijima, kao i to da je napravio mnogobrojne greške tokom svog govora u Prištini.

– Izjava gospodina Palmera iz Prištine je pogrešno interpretirana u našim tabloidima. Dakle, on nije eksplicitno rekao da Srbija mora da prizna Kosovo, da bi ušla u EU, već je rekao da Srbija mora regulisati svoje odnose sa Prištinom ukoliko želi da postane članica EU. To je prava formulacija. Bitno je reći, ali mislim da je neke druge dve loše poruke poslao iz Prištine pre nekoliko dana. Prva loša poruka, bila je sadržaj o onome što zapravo nije rekao. Nije spomenuo da Priština nije ispunila svoje obaveze i kompromise. Druga loša poruka je ta što se sastao sa predsednicima onih srpskih stranaka koje nisu dobile nijedan mandat u pokrajinskom Parlamentu. To je delimično ispravio danas, rekavši da je Srbija jedini legitimni predstavnik Srba i da se mora naći način da oni budu zastupljeni – objasnio je Starović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter