Izvor:
12.11.2019 u 16:29
0

PROF. DR CVIJAN MEKIĆ IMA REŠENJE: Kozje mleko za sve alergične na laktozu!

Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništva, koji ga ne podnosi, dok ga u kozjem mleku nema, istakao je prof. dr Cvijan Mekić u emisiji „Posle ručka“.

Kravlje mleko sadrži enzim koji negativno utiče na jedan broj stanovništa koji ga ne podnose, dok ga u kozjem mleku nema. Svi koji imaju problema sa varenjem treba da piju kozje mleko! Kozje mleko sadrži laktozu, ali zbog brze probave malo ostaje nesvarenih sastojaka koji izazivaju negativne posledice – kazao je profesor.

Profesor je takođe objasnio koje su to rase koza poznate u svetu i na našem tržištu.

Sve je stvoreno na bazi sanske i alpino rase. Alpino rasa je dosta razvijena u svetu, dobro se klimatizovala i u našem podneblju – rekao je profesor za „Hepi“ televiziju i dodao da je kozije meso itekako važan proizvod.

Kozje meso se pojavljuje kao mlada jaretina. Ono spada u crveno meso, duplo manje ima nezasićenih masnih kiselina i ono je mnogo bolje i hranljivije od drugih vrsta mesa! Što se tiče mesa od odraslih koza to su pastrme ili kaštradine, takvo meso se suši bez kostiju i tako služi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter