Izvor:
09.06.2019 u 11:22
0

RADE MLADENOVIĆ: Lokalna samouprava je prepoznala potrebu da zadrži mlade na selu, već vidimo prve pomake!

Upoznajući Belu Palanku, zainteresovali smo se i za resor poljoprivrede.

Bela Palanka je vrlo specifično podneblje, govori se da u Beloj Palanci može sve da uspeva, pa čak i pamuk! O poljoprivrednim podsticajima i bogatstvima razgovaramo sa članom opštinskog Veća, gospodinom Radetom Mladenovićem.

Pored niza specifičnosti, Bela Palanka poseduje i tu odliku da je jedna od najsuvljih područja na Balkanu, što daje poseban aromat proizvodima koji se proizvode na našem području. Belopalanačka kotlina se nalazi na razmeđu između Suve i Svrljiških planina. Lokalna samouprava je prepoznala potrebu da se mladi zadrže na selu, da ostanu, da tamo žive i svojim programom je predvidela dodelu od 50000 svim mladim poljoprivrednicima do 40 godina. Vrtka… Opština je prepoznala tu vrstu paprike kao jednu autohtonu vrstu, koja uspeva samo na teritoriji opštine Bela Palanka i svojim subvencijama predvidela 3000 dinara po aru zasađene ove vrste paprike. Posle osam godina sprovođenja aktvine poljoprivredne politike od strane lokalne samouprave, mi možemo da se pohvalimo da smo zaustavili odliv stanovništva i uspeli da ostvarimo blagi porast broja grla stoke na teritoriji naše opštine. Opština svojim programom podržava mlade ljude da mogu da ostvare održivi razvoj na svojim gazdinstvima, i mi već vidimo prve pomake! – ističe Mladenović.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter