Izvor:
11.08.2019 u 19:46
0

GRADONAČELNIK ČAČKA, MILUN TODOROVIĆ, ZA „TELEMASTER“: „Miloš Veliki“ će zapadnoj Srbiji pomoći da postane konkurentna destinacija za potencijalne investitore! (VIDEO)

A šta za građane Čačka predstavlja novi auto-put? Kako za Telemaster kaže gradonačelnik prestonice moravičkog okruga, Milun Todorović, otvaranje deonice neće značiti samo veću sigurnost u saobraćaju s obzirom da vozači od 18. avgusta više neće biti primorani da voze najopasnijim delovima ibarske magistrale, već će gradu Čačku i opštinama zapadne Srbije, omogućiti da postanu konkurentne destinacije za potencijalne investitore.

Decenijama unazad, žila kucavica, glavni put koji povezuju Zapadnu Srbiju sa ostatokom zemlje – bila je ibarska magistrala.

Prosečno, ovim putem sa samo dve trake, dnevno prođe oko 20 hiljada vozila, od porodičnih automobila na putu za more, do vozila lokalnih stanovnika koji žive u nekim od brojnih naseljenih mesta pored samog puta, do velikih teretnjaka koji bi čak i na auto-putu bili upadljivi.

Osim što je prometan, put je i ozloglašen i to zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda koje se svake godine dogode na njemu.

Ipak, od 18. avugsta, kada deonica Koridora 11 od Obrenovca do Čačka bude otvorena, najopasnije deonice ovog puta biće moguće potpuno zaobići ali to nije jedina pozitivna stvar koja očekuje Zapadnu Srbiju, kaže za Telemaster gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Nakon što deonica bude povezana sa Beogradom do kraja godine i kada deonica od Čačka do Požege bude bila završena, u moravičkom okrugu, a i šire, živeće se veoma drugačije i bolje, uveren je Todorović. On nije zabrinut zbog mogućnosti da broj turističkih poseta moravičkom okrugu i čuvenim čačankim ugostiteljskim objektima bude umanjen kada koridor u celosti bude bio završen.

Do otvaranja deonice Obrenovac – Čačak, vozači će morati da budu strpljivi s obzriom da je deo koridora 11 od Ljiga do Preljine, zatvoren za saobraćaj do dana otvaranja novog dela puta 18. avgusta

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter