Izvor:
20.10.2019 u 19:32
0

VIŠE DIMENZIJA POSETE DMITRIJA MEDVEDEVA: Produbljivanje odnosa Srbije i Rusije i razgovori o Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Posta premijera Rusije je više od protokola i proslave godišnjice kojom se obeležava oslobođenje prestonice Srbije zajedničkim naporima srpskih i ruskih boraca – složni su sagovornici Telemastera.

Bivši diplomata, Zoran Milivojević kaže da poseta Dmitrija Medvedeva ima dve dimenzije. Prva se tiče produbljivanja odnosa između dve zemlje kroz ekonomsku saradnju, a druga, podstaknuta sve većem zalaganju Sjedinjenih Država, tiče se Kosova i Metohije, ocenjuje Milivojević.

Ta podrška je od izuzetnog značaja za Srbiju s obzirom da je ona trenutno na meti pritisaka zapada da se pitanje Kosova i Metohije što pre reši, kaže Milivojević. Ulogu Sjedinjenih Država u dijalogu kao nametnutu i deo pritiska vidi i politički analitičar Dragomir Anđelković koji međutim ističe da se rusi neće mešati ukoliko Srbija to od njih ne zatraži.

Iako kratka, poseta premijera Rusije Beogradu će biti voma sadržajna. Prema programu posete, nakon sletanja na beogradski aerodrom Nikola Tesla oko 12 časova, premijer Medvedev će obići ukupno osam lokacija, a za njegovu bezbednost biće zaduženo više od pet hiljada policajaca, kao i oko 30 ruskih bezbednjaka.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter