Izvor:
17.11.2019 u 20:08
0

OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA SEĆANJA NA ŽRTVE SAOBRAĆAJNIH NEZGODA: Bezbednost je još uvek veliki izazov!

Pod sloganom „Putevi Pričaju Priče“, Srbija je obeležila svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Na manifestaciji u Beogradu održanoj tim povodom, direktorka agencije za bezbednost Saobraćaja, Jasmina Milošević, poručila je da su putevi i ulice su više od proste veze između dva mesta; Oni pričaju priče, neke od njih su tragične i vredne su pamćenja i pominjanja.

Gubici života i povrede na putevima su traumatični događaji, čiji je uticaj dugotrajan, kako na same žrtve saobraćajnih nezgoda, tako i na njihove porodice i okruženje. Saobraćajne nezgode, međutim, ne predstavljaju pojedinačne traume. Njihove posledice utiču na smanjenje ukupnih potencijala našeg društva i zato se tiču svih nas, a naročito nosilaca odgovornosti u sistemu bezbednosti saobraćaja.

Podršku agencije i obeležavanju svetskog dana žrtava saobraćajnih nezgoda dale su brojne znamenite ličnosti, među kojima je bilo i onih koji su i sami tokom života osetili posledice saobraćajnih nezgoda.

Iz agencije upozoravaju da se saobraćajne nezgode sa tragičnim posledicama događaju se čak i na najmodernije izgrađenim i opremljenim putevima i ulicama, a najčešći uzrok je upravo postupanje učesnika u saobraćaju. Učesnici manifestacije su pozivali sve učesnike u saobraćaju da svojim postupanjem pomognu našim putevima da tragične priče zamene srećnim pričama o odlascima i povratcima o kretanju i susretanju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter