Izvor:
07.05.2016 u 23:11
0

UTEHA POSLE LIGE ŠAMPIONA: Bajern ponovo šampion NEMAČKE

Fudbaleri Bajerna iz Minhena osvojili su danas svoju četvrtu uzastopnu titulu prvaka Nemačke, pošto su u 33, pretposlednjem kolu Bundeslige u gostima pobedili Ingolštat sa 2:1.

Bajern je mogao i da odigra nerešeno, pošto je Borusija Dortmund izgubila od Ajntrahta 1:0. Bavarci kolo pre kraja imaju osam bodova prednosti.

Oba gola za tim iz Minhena postigao je Robert Levandovski i tako praktično obezbedio titulu najboljeg strelca, jer meč pre kraja šampionata ima na svom učinku četiri gola više od Pjer-Emerik Obamejanga iz Dortmunda.

Levandovski je prvi gol dao iz penala, a Ingolštat je svoj pogodak postigao takodje iz penala. Sva tri gola data su u prvom poluvremenu. Bajernu je ovo četvrta uzastopna titula prvaka Nemačke i 26. uopšte, i rekorder je u obe te kategorije.

Treneru Bavaraca Pepu Gvardioli ovo je bila treća titula sa Bajernom i šesti trofej sa ekipom. Tim iz Minhena 21. maja igra finale DFB Kupa protiv Borusije Dortmund.

U ostalim mečevima danas je bilo jako uzbudljivo. O učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona odlučiće poslednje kolo, pošto su danas pobede ostvarili i Borusija Menhengladbah i Šalke.

Gladbah je kod kuće pobedio Bajer Leverkuzen sa 2:1, i to posle preokreta i dva gola Andrea Hana. "Aspirindžije" su još ranije obezbedile direktan plasman u Ligu šampiona, ali im je ovim porazom prekinuta serija od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda.

Na peto mesto izbio je Majnc, koji je kod kuće pobedio Štutgart sa 3:1, i tako iskoristio poraz Herte i Remi Šalkea. Sva ta tri tima imaju po 49 bodova. Peto i šesto mesto vode u Ligu Evropa, a sedmo u kvalifikacije za Ligu Evropa. Menhengladbah ima 52 boda.

U poslednjem kolu igraju Majnc i Herta, dok Šalke ide u goste Hofenhajmu, a Menhengladbah Darmštatu.

Uzbudljivo je bilo i na začelju. Augsburg je remijem sa Šalkeom došao do 11. mesta, sa 38 bodova, koliko imaju i Hamburg, koji je poražen od Volfsburga 1:0, i Darmštat. Hofenhajm je izgubio od već eliminisanog Hanovera i sada ima 37 bodova.

Ajntraht je pobedom nad Borusijom Dortmund izašao iz opasne zone i sada ima 36 bodova. Verder je odigrao 1:1 sa Kelnom i sada je u zoni ispadanja sa 35 bodova, dok Štutgart ima 33.

Izvor:Beta
Foto:Twitter/GeniusFootball

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter