Izvor:
27.10.2019 u 20:34
0

VELIKI KORAK KA TITULI: Totenhem pao na Enfildu!

Fudbaleri Liverpula srušili su još jednu veliku prepreku na putu ka prvoj tituli posle 30 godina.

"Redsi" su posle preokreta savladali Totenhem 2:1 na Enfildu u desetom kolu engleske Premijer lige.

Totenhem je osokoljen ubedljivom pobedom nad Crvenom zvezdom krenuo sjajno i poveo već u prvom minutu.

Spursi su okrali loptu Liverpulu čim je domaćin krenuo sa centra, posle brze kombinacije Son šutira sa ivice kaznenog prostora.

Lopta se odbija o leđa jednog defanzivca Liverpula, pogađa stativu, ali se odbija pravo pred Harija Kejna koji glavom trese mrežu za 0:1.

Usledio je žestok pritisak "redsa" i kanonada Totenhemovog gola sredinom prvog poluvremena, ali je rezervni golman "pevaca" Gazaniga fantastično branio.

Zaustavio je čet uzastopnih vrlo dobrih šuteva igrača Liverpula – Salaha, Firmina, Van Dajka i Aleksandar-Arnolda.

Spursi konačno uspostavljaju terensku ravnotežu u drugom delu poluvremena te tako uspevaju da odbrani vođstvo do pauze.

Na startu drugog dela gosti su zamalo duplirali vođstvo, ali Son opet nije imao sreće. Nakon što je prevario odbranu "redsa", opet pogađa okvir gola.

Kazna stiže vrlo brzo, Liverpul poravnava rezultat na 53. i potpuno otvara meč. Džordan Henderson je iskoristio odlično dodavanje u kazneni prostor i lošu reakciju Denija Rouza te konačno uspeo da savlada Gazanige za 1:1.

Usledio je žestok pritisak domaćina, ali "redsi" teško stižu do izgledne šanse. Konačno, 15 minuta pre kraja uspevaju da kazne novu grešu odbrane gostiju.

Mane beži Orijeu, koji u prvi mah uspeva da ga zaustavi u kaznenom, ali ne i da preuzme kontrolu nad loptom. U borbi za poziciju nespretno udara napadača Liverpula koji pada i Etkinson svira opravdan penal.

Muhamed Salah je bio nemilosrdan sa bele tačke, Gazaniga nije uspeo ni da se baci na neku stranu, pa Liverpul stiže do 2:1.

U završnici meča Totenhem uspeva da nekoliko puta zapreti domaćinu, Son je bio najagilniji, ali Beker brani njegov dobar udarac u nadoknadi vremena i stavlja tačku na meč.

Liverpul je devetom pobedom u sezoni zadržao šest bodova prednosti na prvom mestu u odnosu na branioca titule Mančester siti.

Totenhem je poražen treći put u poslednjih pet kola, a već četvrti u sezoni pa je u donjem delu tabele sa samo 12 bodova.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter