Izvor:
28.11.2019 u 20:44
0

LIGA EVROPE: Pobede Rome i Borusije Menhengladbah!

U terminu od 18.55 odigrano je 11 utakmica petog kola grupne faze Lige Evrope.

Napadači na terenima širom starog kontinenta bili su raspoloženi, a pravi spektakl viđen je u Bragi, gde je viđeno čak šest golova.

Pobede su ostvarile ekipe Rome, Menhengladbaha, Porta, Volfsburga i Bešiktaša.

U grupi G je bilo zanimljivo, a putnici u nokaut fazu biće poznati tek u poslednjem kolu.

Fejnord je na svom terenu u Roterdamu uspeo da izbegne poraz od Rendžersa, iako je vodio posle prvih 45 minuta utakmice. Domaće je Turnstra doveo u vođstvo u 33. minutu, da bi na početku drugog dela igre Morelos sa dva pogotka doneo preokret svojoj ekipi.

Konačan rezultat meča postavio je Sinistera u 68.

U drugom meču, za razliku od Rendžersa, ekipa Porta je uspela da sačuva rezultat nakon preokreta. Portugalski predstavnik je bio u zaostatku tokom čitavog meča, međutim, Vinsent Abubakar sa dva pogotka za tri minuta donosi sva tri boda svojoj ekipi na teškom gostovanju Jang Bojsu.

U grupi H, Espanjol je obezbedio plasman u narednu rundu nakon remija u Mađarskoj sa Ferencvarošom (2:2). Katalonci su do boda vrednog 1/6 finala stigli u šestom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ovaj rezultat nije uspeo da iskoristi Ludogorec na gostovanju poslednjeplasirano moskovskom CSKA (1:1), pa će u direktnom duelu sa mađarskim predstavnikom odlučivati o drugom putniku u sledeću fazu.

U grupi I, Sent Etjen nije uspeo da savlada Gent (0:0) i tako ostane u trci za 1/16 finala.

Sa Belgijancima u narednu rundu plasirao se nemački Volfsburg koji je minimalnim rezultatom (1:0) savladao Oleksandriju na gostovanju.

U grupi J stvari su se zakomplikovale. Roma je nadigrala Bašakšehir sa 3:0 u Istanbulu golovima Veretua, Klajverta i Džeka i tako pretekla upravo tursku ekipu na tabeli i izjednačila se sa Menhengladbahom na čelu.

Nemački predstavnik je rutinski savladao Volfsberger na strani sa 1:0, pogotkom Štindla.

U poslednjem kolu biće poznati putnici u nokaut fazu, a jedini koji je pod "moranjem" da pobedi je Istanbul Bašakšehir.

Najzanimljivija utakmica odigrana je u Bragi, gde su domaći remizirali sa engleskim Vulverhemptonom – 3:3.

Portugalska ekipa je povela, ali je onda usledio blickrig Premijerligaša. Činilo se da domaći nemaju snage za povratak, međutim, Paulinjo i Franserhio u završnici donose bod svojoj ekipi. Upravo će Braga i Vulverhempton iz ove grupe u 1/16 finala.

Meč bez rezultatskog značaja odigrali su Bešiktaš i Slovan, a prvu pobedu ostvarila je ekipa iz Istanbula – 2:1.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter