Izvor:
17.08.2019 u 09:10
0

I DALJE SU FAVORITI ZA TITULU: Amerikanci pobedili Španiju u pripremi za Mundobasket!

Selekcija SAD u prvom zvaničnoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Kini pobedila Španiju.

Košarkaška reprezentacija SAD, glavni kandidat za titulu na Mundobasketu, odigrala je prvi zvanični kontrolni meč u sklopu priprema za takmičenje u Kini.

Selektor Greg Popović, koji je zbog otkaza i povreda, bez mnogo biranja ostao na 14 igrača, imao je za sparing partnera odličnu selekciju Španije, koja takođe ima visoka očekivanja na predstojećem Svetskom kupu.

Amerikanci su ugostili "crvenu furiju" u Anahajmu i trijumfovali rezultatom 90:81 (31:20, 23:21, 17:17, 19:23).

Domaćini su bili ti koji su od početka do kraja kontrolisali rezultat na utakmici. Odmah su stekli prednost i nisu je ispustili do kraja.

Na drugoj strani, Španci su u nekoliko navrata pokušali da priprete, ali svaki pokušaj da se rezultatski približe, selekcija SAD je osujetila novom serijom pogodaka.

Popović, čiji je tim zabeležio 11 trojki iz 19 pokušaja, ukazao je šansu svim raspoloživim igračima, izuzev Markusa Smarta, a najefikasniji su bili Donovan Mičel sa 13 pogodaka, Kris Midlton upisao je 12, a Džejson Tatum i Kemba Voker postigli su po 11 poena. Voker je imao i šest uhvaćenih lopti i osam asistencija.

U selekciji Španije svih 14 igrača dobilo je priliku da zaigra, a najefikasniji je bio Mark Gasol sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Riki Rubio upisao 16 pogodaka, uz sedam asistencija i pet ukradenih lopti.

Selekciju SAD posle meča sa Španijom očekuje put u Australiju, gde će odigrati dva kontrolna meča sa domaćom reprezentacijom, kao i duel sa Kanadom.

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter