Izvor:
31.10.2019 u 20:17
0

ZVEZDA SAVLADALA HIMKI: Odlična partija Simanića!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Himki rezultatom 90:78 u šestom kolu Evrolige.

Zvezda je upisala drugi trijumf u Evroligi (uz četiri poraza). prekinu niz od tri poraza u tom takmičenju i nanela tek drugi neuspeh ruskom predstavniku.

Takođe, crveno-beli su prvi put uspeli da trijumfuju pod upravljačkom palicom Andrije Gavriloviča u EL, te se osvete Himkiju za dva poraza zaredom u međusobnim okršajima.

Utakmica je počela dosta burno, a posle 10 minuta bilo je odigrano samo dva minuta košarke.

Crveno-beli su počeli odlično i brzo došli do 8:0 posle poena Simanića, ali je ubrzo došlo do koškanja Branka Lazića i Janisa Time gde su obojica razmenili udarce.

Sudije su nekoliko minuta gledale ponovljeni snimak, pa su odlučile da Timi daju nesportsku grešku, a da kapitena Zvezde isključe sa utakmice nakon što je uzvratio na bezobrazluk Letonca.

To nije omelo crveno-bele, koji su nastavili da igraju dobro. Ubrzo je bilo +10, ali ruski tim je zaigrao dosta energičnije do kraja prve četvrtine i uspeo da smanji razliku.

Fenomenalna partija viđena je od strane Boriše Simanića, koji je od samog početka briljirao. Već posle 11 minuta košarke imao je 13 poena a crveno-beli su se lako odlepili na 33:24.

Nedugo zatim prednost domaćina dodatno je porasla, na +16, ali je Himki koliko-toliko uspeo da uhvati priključak do kraja poluvremena.

Brzom serijom u kojoj se istakao Tima gosti iz Rusije došli su do -9, sa kolikim zaostatkom se otišlo i na poluvreme.

Himki je u solidnom ritmu (ako se ne gleda rezultat) završio prvo poluvreme, ali nije očekivao ono što ih je snašlo u drugom. Zvezda je u 3/4 briljirala, "letela" po terenu i pogađala maltene sve što je šutnula.

Konačno se raspucao Bili Beron, koji je sigurno odigrao najbolji meč u sezoni i za samo par minuta upisao dvocifren poenterski učinak.

Himkiju nije pomoglo to što je alfa i omega ekipe Aleksej Šved ceo meč bio u kontraritmu, čemu je doprinela i dobra odbrana Zvezde, ali i njegova serija neizgrađenih šuteva i učestalih promašaja.

Crveno-beli nastavili su da "melju" protivnika sve do kraja treće četvrtine, a svoj odličan doprinos imali su Gist, Simanić i Perperoglu, pa se na pauzu otišlo sa +24 za domaćina.

Najveća moguća prednost Zvezde bila je +27, početkom poslednje deonice, ali je od tog truntka sve krenulo po zlu za domaćina.

Himki je zaigrao nešto bolje sa rezervistima, dok je Zvezda krenula da srlja u napadu, što se odrazilo na rezultat. Serija gostiju zaustavljena je tek posle 14 poena bez odgovora.

Ipak, uprkos katastrofalnih nekoliko minuta crveno-belih prednost je iznosila +15 na četiri minuta do kraja, bez realnih šansi da se ugrozi pobeda šampiona Srbije. Himki je do kraja smanjio na -12, ali je realnost ovog meča bila da je ruski tim u potpunosti bio nadigran od strane srpskog predstavnika.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Simanić sa 18 poena. Bili Beron je imao 17, Stratos Perperoglu 15, a Džejms Gist 12 poena uz pet skokova, koliko je imao i Grk.

Lorenco Braun je upisao deset poena uz sedam asistencija i jednu izgubljenu loptu.

Na drugoj strani Aleksej Šved je imao 14 poena, ali je šutirao tragičnih 3/13 iz igre. Imao je pet skokova i četiri asistencije, kao i tri izgubljene lopte.

Najbolji u Himkiju bio je Entoni Gil sa 11 poena i 11 skokova. Stefan Jović je bio u sastavu, ali nije ulazio na parket.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter