Izvor:
18.11.2019 u 16:52
0

PARTIZAN SAVLADAO ZVEZDU: Dobili prvi ovosezonski derbi! (FOTO)

Košarakaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 75:72 (26:19, 17:18, 13:18, 19:17) u "Štark areni" u sedmom kolu ABA lige.

Crno-beli dobili su prvi osvosezonski večiti derbi i posle sedam kola u regionalnoj ligi imaju skor 5-2, dok crveneo beli imaju četiri trijumfa i tri pobeda.

Najefikasniji juče u timu Partizana bio je Kori Volden sa 13 poena, Nemanja Gordić dodao je 12 uz četiri asistencije, a po devet poena ubacili su Nikola Janković i Vilijam Mozli.

U ekipi aktuelnog regionalnog šampiona Filip Čović meč je završio sa 14 koševa, a Majkl Odžo ubacio je tri manje.

Crveno- beli bolje su otvorili meč zahvaljući Biliju Beronu i Mohamedu Fajeu, koji dsu na startu doneli plus četiri.

Buđenje Partizanu pokrenuo je Kori Volden serijom od pet poena, kojom su crno-beli poveli po prvi put na meču.

Voldena su na pravi način ispratili Mozli i Gordić, a dvocifreniu prednost omogućio je Tomas, ali su košarkaši Zvezde uspeli da do kraja deonice smanje na minus pet.

Drugi deo počeo je serijom Partizana, koji je trojkom Radeta Zagorca i poenima Nikole Janković povećao prednost na plus devet.

Usledio je period igre kada su obe ekipe igrale u serijama, nakon čega su se izabranici Andree Trinkijerija bolje snašni i odlepili se na 14 poena prednosti (43:29).

Visoka prednost donela je opuštanje u redovima Partizana, što su na pravi način iskoristili Gist i Beron, koji su sa ukupno osam poena smanjili zaostatak Zvezde na minus šest pred početak drugog poluvremena.

Treća deonica donela je izjednačenu igru i veliku borbu. Jaramaz je održavao prednost crno-belih, dok su na drugoj strani Beron i Odžo držali priključak Zvezde u meču.

Izabranici Andrije Gavrilovića u finišu ove četvrtine poveli su sa 55:54 trojkom Dženkinsa, ali je Volden svom timu uspeo da vratio minimalno vođstvo pred poslednjih 10 minuta.

U četvrtini punoj tehničkih i nesportskih grešaka, već posle dva i po minuta Partizan je uspeo da poveća prednost, a precizni su bili Pedž i Gordić. Zvezda je držala priključak, ali su opet na kraju crno-beli uspevali prvi da se odlepe na osetniju razliku.

Trojku Gordića na tri i po minuta pre kraja meča donela je plus šest, ali su Davidovac i Čović uneli neizvesnost u završnici. Nešto više od osam sekundi pre kraja Zvezda je preko COvića imala napad, ali pljemejker nagazio aut liniju, pa je pobeda pripala Partizanu.

Tokom večitog derbija u košarci došlo je do kraće tuče navijača u "Štark areni".

Incident se dogodio na severnoj tribini, bliže zapadu, u delu kod jedne od loža.

Dve zaraćene frakcije navijača Partizana su na suprotnim stranama, ali se i pored toga desio incident, koji je ubrzo ugašen brzom reakcijom Žandarmerije.

Odmah posle toga napravljen je "obruč" oko terena sa pripadnicima bezbednosti.

Na tribinama vlada vruća atmosfera i opet na meti uvreda predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter