Izvor:
06.12.2019 u 19:05
0

SRPSKI DERBI ABA LIGE: Sastaju se MEGA BEMAKS I PARTIZAN!

U 10. kolu ABA lige u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu sastaju se Mega i Partizan, meč počinje u 20h.

Oni su se do sada sastajali 12 puta u ABA ligi uz skor 10-2 za Partizan. Poslednji put su se ove dve ekipe sastale u četvrtfinalu ovogodišnjeg ABA Superkupa kada je Partizan slavio sa 86:73.

U prošlom kolu crno-beli nisu imali mnogo problema protiv Krke kada su slavili rezultatom 102:80, a sad ih očekuje potentna mlada ekipa koja se polako diže nakon lošijih partija. Dobra okolnost za ekipu Partizana je da su već duži period u Beogradu gde vredno rade i pripremaju se za najveće izazove koji slede.

Krilo Partizana Novica Veličković, pred ovaj susret dao je sledeću izajvu:

"Raduje me što ćemo ponovo igrati u ovoj hali, makar i kao gosti. Svi znamo šta za Partizan ona znači i kakvu emotivnu vrednost ima. Čeka nas Mega, tim koji je uvek u svom sastavu ima dosta talentovanih igrača i ti se igrači razvijaju iz utakmice u utakmicu i igraju sve bolje. Naš zadatak je da iskoristimo naše prednosti i sprečimo ih da se rastrče i igraju na način koji im odgovara."

Mega pak je u prošlom kolu ostvarila vrlo bitnu pobedu na gostovanju u Laktašima, savladali su tad Igokeu u dramatičnoj završnici košem u poslednjoj sekundi 69:72.

Trener ekipe Mege Dejan Milojević, pred ovaj meč je izjavio:

"U petak dočekujemo Partizan koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu i dubok roster. Jedni su od favorita za osvajanje ABA lige i ovakve utakmice su odlične za nas da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najjače timove. Nama je puno značila pobeda u Laktašima u prošlom kolu, kao i način na koji smo došli do nje i sigurno je da smo se kao ekipa dodatno podigli. Protiv Partizana moramo da odigramo agresivno u odbrani uz veliku energiju na terenu, a za šta će to biti dovoljno na kraju, videćemo. Sigurno je da želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i verujem da će publika u hali imati priliku da uživa u dobrom meču."

Partizan se nalazi na četvrtoj poziciji sa skorom 6-3, dok je Mega 11. sa skorom 2-7.

Sudije na večerašnjem meču biće Jakub Zamojski (Poljska), Radoš Arsenijević (Srbija) i Branislav Mrdak (Srbija).

Kurir.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter