Izvor:
12.12.2019 u 08:13
0

DUG SPISAK KOŠARKAŠA IZGLEDNIKA: Silovanja, ubistva, nasilje mogu da napune crnu hroniku!

Istorija nasilja u srpskoj košarci je dugačka!

Srpska javnost je ostala šokirana kada se pojavila vest da je nekadašnji proslavljenji reprezentativac Srbije prijavljen za nasilje u porodici pošto je pretukao ženu i maloletnu ćerku.

To nije prvi put da se u srpskoj košarci događaju ovakvi incidenti, neki su tukli svoje žene, dok su drugi čak i ubijali, mi vas podsećamo na neke od nemilih incidenata košarkaša/trenera koji su dospeli u javnost zahvaljujući nasilju!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je osuđen zbog silovanja maloletnice koje je počinio 1998. godine! Bulatović je nakon presude bio u bekstvu šest godina, da bi 17. decembra 2011. godine po međunarodnoj poternici Interpola bio uhapšen u Dominikanskoj Republici!

U zatvoru je proveo četiri godine i 15 dana, a od novembra 2015. godine je na slobodi.

"Malo mi je neprijatno da o svemu tome pričam. Sa ove distance sve sam shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Ja imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni" – rekao je Bulatović posle izlaska iz Spuža!

Bulatović je na suđenju negirao krivicu i tvrdio je da je do seksualnog odnosa došlo uz devojčin pristanak.

Jedan od najboljih, verovatno i najbolji trener u Evropi, Željko Obradović je jedno vreme proveo u zatvoru zato što je udario pešaka svojim automobilom. Žrtva je nastradala!

"Ne mogu da zaboravim tu nesreću. U februaru 1997, na putu Albasete-Madrid, dogodila se saobraćajna nezgoda sa tragičnim ishodom. Mislio sam da sam umro na nekoliko sekundi i onda se vratio u život. Nakon toga sam shvatio koliko je život važan. Od tada, rođendan slavim dva puta godišnje" – rekao je Obradović za knjigu "Živa legenda Obra", koju su napisali Gokan German i Hamit Turhan, insipirisani srpskim trenerom..

Ova nesreća se dogodila krajem 80-tih godina 20. veka.

Legendarni košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti je tukao svoju suprugu Mirjanu, a ona je otkrila da je Željko hteo da joj iščupa jezik i da je ugrizao za nos!

U uračunljivom stanju Željko Topalović je, nakon verbalnog sukoba, uz pretnje i psovke da je kurva i drolja koju će ubiti, napao suprugu. Vukao ju je za kosu, udarao nogom u telo, ugrizao za nos, počeo je da je davi, pljunuo je više puta u predelu lica, a zatim pokušao da joj zavuče ruku u usta kako bi joj iščupao jezik – stoji u presudi donetoj 15. decembra 2014. godine.

"Život uz tako uspešnog sportistu je bio pun odricanja, ali ja sam pristajala na to, bila sam mu podrška u svemu, zapostavila sam svoju karijeru, brinula sam o porodici i deci, živela u njegovoj senci. On je uvek bio nasilan. Prvi put mi je udario šamar pred porođaj s prvom ćerkom, a onda su se fizički nasrtaji nastavljali, ali ja sam ćutala i kajem se što nisam ranije prijavila" – rekla je tada Mirjana

Izvor: Alo.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter