Izvor:
11.05.2016 u 16:16
0

PRVI PUT U ISTORIJI: Kari postao MVP na neverovatan način

Stefon Kari uspeo je da dostigne košarkaške visine kakve nisu uspeli ni Medžik Džonson, Majkl Džordan i Lebron Džejms, pošto mu je pošlo za rukom da osvoji priznanje za najkorisnijeg igrača sezone, ali jednoglasno.

Nakon što se vratio na teren u neverovatnoj pobedi svog tima, uspeo je da osvoji najveću individualnu nagradu drugu godinu zaredom.

Košarkaš koji je već osvojio titulu za najboljeg trojkaša ikada, vodi na tabeli najboljih šutera sa prosekom od 30.1 poen po meču. Dostigao je procenat slobodnih bacanja od čak 90.8%, 6.7 asistencija, i 5.4 skoka po meču.

On je postao tek četvrti košarkaš u NBA istoriji sa prosekom od 30 poena, šest asistencija, 5 skokova, i dve krađe u sezoni, odmah iza Rika Berija, Džordana i Dvejna Vejda.

Najbolji igrač Golden Stejt Voriorsa postigao je čak 1310 poena u trci za ovu nagradu.

Iako je igrao u samo dve od 8 utakmica u plej-ofu, nakon povrede članka i kolena on se vratio u igru i nastupio u svom stilu.

Nakon uspešnog zagrevanja, izašao je na parket i postigao neverovatnih 40 poena kako bi pomogao Voriorsima da dostignu 132-125 protiv Portlanda i doveo tim do vođstva od 3-1 u polufinalnoj seriji.

– Mislim da niko nije mogao da predvidi ovakvu eksploziju. To je bilo neverovatno. Odigrao je samo jednu utakmicu tokom tri nedelje – naveo je trener Stiv Ker.

HappyTv.rs
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter