Izvor:
18.08.2019 u 15:25
0

IVANA ŠPANOVIĆ ISPUNILA OLIMPIJSKU NORMU: Iz Birmingema „skočila“ do Tokija!

Najbolja srpska atletičarka, očekivano, obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju posle drugog mesta na mitingu u Birmingemu.

Bilo je samo pitanje trenutka!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović učestvovaće na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju pošto je "vizu" za ovo takmičenje obezbedila skokom na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu, gde je završila kao drugoplasirana.

Ivana je u trećoj seriji skočila 6,85 metara što je za tri centimetra više od olimpijske norme.

Samo centimetar bolje od nje u Birmingemu skočila je Nafisafu Tijam iz Belgije (6,86m), što je nacionalni i lični rekord ove devojke, dok je identičan skok kao Španovićeva imala Katarina Džonson-Tompson iz Velike Britanije.

Ovo je inače bio prvi Ivanin nastup od jula kada je u Mađarskoj takođe bila drugoplasirana, a tada je njen najbolji skok iznosio 6,80 metara.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter