Izvor:
04.09.2019 u 19:37
0

PEH ZA SRPSKU ATLETIČARKU: Ivana Španović propušta Svetsko prvenstvo zbog povrede!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović propustiće Svetsko prvenstvo u Dohi zbog povrede na mitingu u Berlinu.

Posle medicinskih pregleda potvrđeno je da Španovićeva neće učestvovati ni u finalu Dijamantske lige, takmičenje koje je osvajala dva puta, ali ni u Kataru krajem ovog meseca.

– Povreda se desila neočekivano i bez obzira na ozbiljnost, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao što je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na Evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Olimpijske Igre u Tokiju – rekla je Španović.

Doktor Jovan Đurović objasnio je da je potrebno između tri i pet nedelja da se mišić regeneriše i ojača i da zato Španović ne sme da ide u Dohu.

– Ivana će se u narednom periodu posvetiti rehabilitaciji i nakon toga krenuti sa pripremama za narednu sezonu – izjavio je Đurović.

Trener Goran Obradović podsetio je da je Ivana ove godine ispunila cilj odbranom trofeja evropske dvoranske šampionke.

– Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, Svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana već polovinom oktobra i fizički i psihički biti spremna za nove, olimpijske izazove – zaključio je Obradović.

Svetsko prvenstvo u Dohi održava se od 27. septembra do 6. oktobra.

rts.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter