Izvor:
09.05.2016 u 00:04
0

EVROPSKI REKORD: Kolašinac sjajnim hicem započeo sezonu!

Asmir Kolašinac izašao je na prvo takmičenje ove sezone i odmah je zabeležio rekord. On je na mitingu u Senti bacio kuglu 20 metara i 96 centimetara i tim rezultatom preuzeo je vodeće mesto na ovogodišnjoj evropskoj rang listi.

– Prezadovoljan sam rezultatom. Insistirao sam da bacam, kako bih video u kojoj sam fazi sa pripremama. Najbitnije je da mi je tehnika u svih šest serija bila odlična i da nisam imao nijedan prestup. Očekujem sve bolje rezultate kako sezona bude odmicala-rekao je Kolašinac.

Srpski rekorder zbog povrede je napravio osmomesečnu pauzu, ali je odmah na prvom takmičenju potvrdio da je težak period daleko iza njega.

Tridesetjednogodišnji bacač kugle iz Sjenice, pobednički hitac, i ujedno rekord mitinga u Senti, bacio je u trećoj seriji, a i pre i posle njega zabeležio je odlične daljine.

Asmir je u prvoj seriji zabeležio rezultat od 20,28 metara, u drugoj 20,03 metra, u trećoj je imao najdalji hitac od 20,96 metara, u četvrtoj 20,24 metara, u petoj 20,00 metara i u šestoj 20,31 metar.

Asmir Kolašinac sjanim hicem u Senti stigao je na peto mesto na svetskim tablicama bacača u 2016. godini, a najbolji je Džo Kovač iz SAD sa 21,47 metara.

Kolašinac će novu proveru imati 28. maja, kada učestvuje na mitingu u Slovenskoj Bistrici.

Izvor: Mondo
Foto: Twitter/sjajnevesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter