Izvor:
09.12.2019 u 10:01
0

RUKOMETAŠICE PRESREĆNE Snaga tima je pobedila

Rukometašice Srbije Kristina Liščević i Dragana Cvijić izjavile su da su ponosne na tim koji je posle velike borbe pobedio Nemačku u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu.

Srbija je došla do trijumfa 29:28 golom Lisčević iz sedmerca na kraju meča, čime je ostala u borbi za olimpijsku vizu i plasman u polufinale.

SELEKTOR RUKOMETAŠICA ZADOVOLJAN: Bila je to teška, ali dobra utakmica!

– Moram da čestitam devojkama na strašnom mentalnom sklopu u poslednjih pet minuta. Ovo je jedno četvrta utakmica gde smo pokazali da nikad ne odustajemo, da se uvek borimo do kraja. Ovi bodovi su nam važni, sve smo bliži OI. Nadam se da će se i ostali rezulati poklopiti, da izguramo što bolje mesto i da nam se snovi ostvare – rekla je Lišcević posle meča.

Srednji bek Srbije istakla je da je ekipa bila u problemu tokom drugog dela meča:

– Mislim da smo imali više kontrole u prvom poluvremenu, nego u drugom prestali, gde smo da radimo ono u čemu smo najbolji. Opala nam je kreativanost, imali smo nekoliko gluposti, šutevi preko gola, probijanja… Imali smo problem, ali mi je drago da smo se izvukli mnogo jači.

Lišcević je ponovo bila igrač odluke, pošto je bila precizna sa sedam metara u poslednjoj sekundi meča.

– Bila sam jako smirena. Čcekala sam što duže, čim izabere stranu druga će biti slobodna gde god da šutem. A i da izabere istu stranu, šutiraću tako jako da će u gol ući zajedno sa loptom – zaključila je Liščević.

Pivotmen Dragana Cvijić, koja je bila najefikasnija na meču sa sedam golova, kaže da je snaga tima bila presudna.

POBEDA ZA DOBRO JUTRO: Srpske RUKOMETAŠICE razvalile Nemice! (FOTO)

– Presrećna sam, ovo mi je moja omiljena pobeda u karijeri. Bori smo se do kraja, znali smo koliko je ulog i koliko nam znači dva boda. Izdržali smo i verovali smo da možemo da pobedimo Nemačku. Snaga tima je danas pobedila, preponosna sam i zasluženo smo pobedili. Samo zbog tog karaktera imamo četiri boda, jer ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Koreje, Nemačke, ali mi ne damo na sebe. Želimo te Olimpijske igre više nego išta na ovom svetu. Opet smo u igri, tu smo, želimo da dobijemo Dansku, da ih iznenadimo, da igramo našu igru, da uzmemo i tu dva boda, pa neka bude kako bude – rekla je Cvijić.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter