Izvor:
01.05.2016 u 00:18
0

FORMULA JEDAN: Rozbergu pol pozicija u Rusiji, Hamilton startuje deseti

rozberg

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, pošto je ostvario najbrže vreme u današnjim kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa 10. mesta.

Rozberg, koji je pobedio u prve tri trke šampionata Formule 1, osvojio je pol poziciju rezultatom 1:35, 417 minuta. To je njegova 24. pol pozicija u karijeri, a druga u sezoni.

Drugo najbolje vreme, sa 706 hiljaditinki zaostatka, ostvario je Sebastijan Fetel iz Ferarija, ali Nemac je dobio kaznu zbog promene menjača, pa će na sutrašnjoj trci startovati sa osmog mesta.

Društvo Rozbergu u prvom startnom redu na sutrašnjoj trci praviće Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, dok će s trećeg mesta startovati Kimi Raikonen iz Ferarija, a iza njega su vozač Vilijamsa Felipe Masa, Danijel Rikardo iz Red Bula i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni svetski šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, nije uspeo da se plasira u treći krug kvalifikacija zbog tehničkih problema. On je kao i na trci za VN Kine pre dve nedelje imao problema s motorom, mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali u tome nisu uspeli, pa i pored drugog najboljeg vremena u "Q2" nije uspeo da izadje na stazu u poslednjoj seriji kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Rusije startovaće sutra u 14.00.

Izvor: Beta
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter