Izvor:
10.11.2019 u 19:38
0

NERADAN DAN PRED NAMA: Saznajte šta radi i kako će funkcionisati javni prevoz!

Dan primirja u Prvom svetskom ratu tradicionalno se obeležava 11. novembra i u Srbiji, a reč je o zvaničnom državnom prazniku i – neradnom danu. Kako on ove godine pada sutra, u ponedeljak, mnogi Beograđani uživaju u produženom vikendu.

Ipak, to bi moglo da donese i male probleme u organizaciji, pre svega za one koji će i sutra biti na svojim radnim mestima, a takvih uopšte neće biti malo.

Ako nešto treba da završite u nekoj državnoj službi, bilo da je reč o opštinskom, gradskom ili republičkom nivou, to ćete teško obaviti u ponedeljak jer je za njih to neradni dan. Zatvorene će biti i banke i pošte, osim onih dežurnih i onih smeštenih u tržnim centrima, a Beograđani bi trebalo da znaju i da sutra neće raditi škole i vrtići. Dakle, ako radite moraćete da organizujete “baka servis” ili nađete neku drugu varijantu.

Ako je za utehu, ne morate da brinete za šoping i provod. Naime, skoro sve prodavnice će sutra imati uobičajeno radno vreme, baš kao i tržni centri, dok je najšarenije kod pekara jer će neke biti zatvorene, a neće će raditi kao i bilo kog drugog dana.

Konačno, gradski prevoz će funkcionisati po redukovanom, nedeljnom redu vožnje, a taksisti će naplaćivati drugu, skuplju tarifu.

PRODAVNICE

Za snabdevanje nećete imati probleme pošto će skoro svi supermarketi raditi po uobičajenom radnom vremenu. Jedino bi pojedini manji objekti mogli da ostanu zatvoreni.

TRŽNI CENTRI

Kako tržni centri skoro uvek rade i za vreme praznika, ovaj ponedeljak biće vam idealan za još jedan šoping. Dakle, svi će biti otvoreni kao i bilo kog drugog dana.

PIJACE

Beogradske pijace će sutra imati skraćeno radno vreme, od 6.00 do 13.00 časova, dok će Otvoreni tržni centar, popularni novobeogradski buvljak, ostati zatvoren.

ŠKOLE

I osnovci i srednjoškolci će imati produženi vikend, jedini predah do novogodišnjih praznika. U školkse klupe će se vratiti u utorak.

VRTIĆI

Da i vaspitači znaju za odmor, u prilog ide činjenica da će i vrtići tokom ovog praznika biti zatvoreni. Ko ipak mora da radi, najbolji način za čuvanje deteta, biće opcija baka i deka.

BANKE

Većina banaka neće raditi, a otvorene će biti samo one u tržnim centrima.

POŠTE

Većina pošti će biti zatvorena u ponedeljak, sa izuzetkom dežurnih po tržnim centrima. Ipak, kao i za sve praznike, jedina “sigurica” vam je Glavna pošta u Takovskoj koja radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

PREVOZ

Javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

TAKSI

Taksisti će u ponedeljak sve vožnje naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi. Ona važi za noćne i vožnje tokom praznika.

PARKING

“Parking servis”, kao i za sve druge praznike, u ponedeljak neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. Garaže i parkirališta će biti otvorene kao i uvek.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter