Izvor:
13.12.2019 u 15:13
0

ELITA U BEOGRAD Gosti delegacije Lacija, Levskog i Olimpijakosa

Delegacije sportskih društava iz Grčke, Italije i Bugarske posetile su danas Stari dvor gde ih je ugostio pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Predstavnike sportskih društava "Olimpijakos", "Lacio" i "Levski" boraviće u Beogradu do 15. decembra u okviru projekta "Multisport academy", koji je odobrio Evropski parlament, a domaćin je Sportsko društvo "Crvena zvezda".

Mladenović je delegacijama sportskih društava poželeo dobrodošlicu u Beograd i izrazio nadu da će uživati tokom boravka u srpskoj prestonici. On je goste upoznao sa činjenicom da Beograd ima puno iskustava u organizaciji velikih sportskih događaja, podsetivši tom prilikom na održavanje finalnog turnira Evrolige 2018. godine, Univerzijade, kao i takmičenja koja će tek uslediti, poput Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine.

– Ovo je poseban projekat u kojem SD Crvena zvezda sa evropskim sportskim društvima poput Olimpijakosa, Lacija i Levskog konkuriše za određene programe u okviru projekta Erazmus plus za mlade. Mislim da je dobro podržati inicijativu da se naši klubovi i sportska društva na ovaj način uključuju u mogućnost da se putem određenih evropskih fondova finansiraju aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje sporta kako u Beogradu tako i Srbiji uopšte – rekao je Mladenović.

Predsednik Nadzornog odbora SD Crvena zvezda Mile Samardžić je rekao da je za njih razmena iskustava sa klubovima iz regiona i zemalja Evrope od velikog značaja, napomenuvši da je projekat započet 1. januara 2019,. i da će trajati 18 meseci.

Cilj projekta "Multisport academy" je razmena iskustava u okviru internacionalne promocije sporta, sa posebnim fokusom na područje Zapadnog Balkana.

Predstavnica SD "Lacio" Gabrijela Bašeli je kazao da je jedan od kofinansijera ovog projekta Evropski parlament.

– Veoma je važno da se povežemo i razmenimo iskustva sa klubovima iz drugih zemalja. Pomoćnik gradonačelnika nam je ukazao veliku čast primivši nas u zdanju Starog dvora, gde smo saznali nešto više o Beogradu i njegovoj istoriji. Takođe, imali smo priliku da saznamo više o funkcionisanju i organizaciji sporta i sportskih događaja u prestonici Srbije i vašoj zemlji uopšte. Nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju – rekla je Bašeli.

Vanina Milanova, predsednica Evropske asocijacije sportskih društava (EMKA), sa sedištem u Briselu, podsetila je da je Evropska asocijacija sportskih društava osnovana pre osam godina, kao i da broji 26 članova.

– Glavni deo saradnje obavlja su u okviru Erazmus plus programa, dok smo u isto vreme kao cilj postavili unapređenje rada menadžementa klubova koji su naši članovi. Takođe, radimo na unapređenju sportskog obrazovanja studenata i promociji sporta – rekla je Milanova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter