Izvor:
15.09.2019 u 09:23
0

DOMAĆE KOMPANIJE SU NOSIOCI RAZVOJA NAŠE ZEMLJE: Srbija će ih podržati! (FOTO)

Domaće kompanije koje zapošljavaju pedesetak ljudi nosioci su razvoja naše zemlje i država će učiniti sve što može da ih podrži, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

On je obišao kompaniju "Bibli", poznatu po proizvodnji čvaraka u mladenovačkom selu Pružatovac.

– Cilj nam je da podržimo domaću industriju i ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju 40 do 50 ljudi, a baš takve kompanije su nosioci razvoja naše zemlje – rekao je posle obilaska Biblija ministar Mali.

Kako je istakao država će učiniti sve što može i po pitanju subvencija i podsticaja za ovakve kompanije.

– I sada, kada se kompanije kao što je "Bibli" suočavaju sa problemima po pitanju sirovina, pogotovu zbog ove svinjske kuge koja je u svetu, pogotovo u Kini, imala veliki uticaj, tu smo da pomognemo", rekao je i dodao da Mladenovcu "treba i velika kompanija, za koju smo obećali da ćemo da je dovedemo.

On je podsetio da je Srbija šampion u privlačenju investicija i potvrdio da će u sledećem talasu investicija jedna velika kompanija stići i u Mladenovac.

– Mladenovac napreduje u poslednje vreme, u poslednjih četiri godine urađeno je više od 150 kilometara puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže i 7,5 kilometara kanalizacione mreže – rekao je Mali i dodao da se sada kreće sa velikim investicionim programom za Srbiju u kome će za četiri godine biti uloženo preko 12 milijardi evra u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, domove zdravlja i vrtiće širom zemlje.

Svaka lokalna samouprava već radi projekte, pa i Mladenovac, da bi konkurisala za te investicije, rekao je on i dodao da je i to svrha njegove posete.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru na podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata u poslednje četiri godine.

– Ono što me raduje je da će posebna pažnja biti usmerena na industrijalizaciju naše opštine i nova radna mesta, a očekujem da ćemo u narednom periodu uspeti da napravimo novu industrijsku zonu "Jug" i da ćemo dovođenjem investitora poboljšati kvalitet života građana – rekao je on.

Pružatovac i kompanija Bibli bili su domaćini manifestacija "Kosmajski kazan", a ministar Mali je primetio da treba podržati manifestacije poput te, jer promivišu tradicionalnu hranu i piće i oživljavaju selo.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter