Izvor:
22.09.2019 u 20:11
0

SVETSKI DAN BEZ AUTOMOBILA: Od centra Gračanice do centra Prištine prešli za manje od sat vremena lagane vožnje!

Šestorica članova Mlade aktivne Gračanice su se vožnjom bicikala od Gračanice do Prištine pridružila akciji obeležavanja Svetskog dana bez automobila.

Razdaljinu od devet kilometara, od centra Gračanice do centra Prištine, oni su prešli za manje od sat vremena lagane vožnje.

Predsednik Mlade aktivne Gračanice Petar Ðordević je rekao da mu je drago što su se članovi ove nevladine organizacije ukljucili u kampanju obeležavanja Svetskog dana bez automobila.

On je dodao da su biciklisti iz Gracanice naišli na odličan prijem u Prištini, i dodao da je danas bio poseban doživljaj prošetati gradom, buduci da su ulice pune pešaka i šetača.

Akciju obeležavanja svetskog dana bez automobila u Prištini je organizovala Balkanska zelena fondacija u saradnji sa Kancelarijom EU u ovom gradu.

Dan bez automobila se obeležava u mnogim svetskim gradovima u sklopu napora za smanjenje zagađenja vazduha.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter