Izvor:
06.11.2019 u 19:29
0

SRBI U LIBANU SU SIGURNI: Iz ministarstva poručili da su demonstracije u Libanu daleko od vojnika Srbije!

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su pripadnici Vojske Srbije, koji su angažovani u mirovnoj misiji UN u Libanu, bezbedni.

Građanski protesti koji se odvijaju širom te zemlje, "ni na koji način ne utiču" na njihovu bezbednost i angažovanje u okviru misije UNIFIL, navode iz ministarstva.

Iz tog resora su naveli da su demonstracije u Libanu "vrlo udaljene" od zone u kojoj su angažovani pripadnici Vojske Srbije.

Dodaje se da su pripadnici VS u okviru misije UNIFIL trenutno angažovani na redovnim zadacima.

Demonstracije u Libanu su počele 17. oktobra, podstaknute vladinim planom da uvede nove poreze, između ostalog i na pozive putem aplikacije Vocap (WhatsApp), ali su se ubrzo pretvorili u opšti revolt protiv cele političke elite koju mnogi u toj zemlji smatraju korumpiranom i nekompetentnom.

Libanski vojnici raspoređeni su juče u raznim delovima zemlje kako bi otvorili puteve koje su zatvorili demonstranti tokom protesta protiv vlade, što je dovelo do otpora i sukoba u nekim područjima.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Military Times/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter