Izvor:
12.11.2019 u 19:58
0

USVOJEN REBALANS GRADSKOG BUDŽETA: Omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture!

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta kojim je omogućeno povećanje plata zaposlenih u upravi, ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je pojasnio da je rebalansom budžeta povećana stavka za plate za skoro 428 miliona dinara i dodao da će zaposlenima u ustanovama kulture plate biti veće za deset odsto, u ustanovama socijalne zaštite za devet, a zaposlenima u državnoj upravi za osam odsto.

Osim toga, podsetio je i da Grad Beograd svake godine obezbeđuje dodatno povećanje za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Ove godine smo zaposlenima u komunalnom sistemu isplatili 41.800 dinara solidarnu pomoć i ovo je druga godina zaredom kako to isplaćujemo – rekao je Vesić i dodao da je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji koja to radi.

Rebalansom budžeta je, dodao je, obezbeđeno da se solidarna pomoć isplati i zaposlenima u upravi.

Zaposlenima u predškolskim ustanovama smo u februaru isplatili 20.000 dinara solidarne pomoći – podsetio je Vesić i dodao da će solidarna pomoć sada biti isplaćena zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite i ustanovama kulture.

Na taj način, kako je naveo, sadašnja gradska vlast pokazuje da odgovorno vodi računa o standardu zaposlenih.

Vesić je ocenio da su odbornici koji danas nisu došli na sednicu gradskog parlamenta pokazali da ne žele da se povećaju plate.

Mogu da razumem politiku, da ljudi imaju različita mišljenja, da se ne slažu, ali da se ne salžemo oko toga da se povećaju plate, to mi nije jasno – dodao je Vesić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter