Izvor:
13.11.2019 u 17:43
0

PALO DRVO NA VOZILO U POKRETU: Usled olujnog vetra u Beogradu NASTAO HAOS! Službe dežuraju 24 SATA! (FOTO)

Usled olujnog vetra u Beogradu, drvo je palo na vozilo u pokretu u Bulevaru vojvode Putnika na Košutnjaku.

Kako se navodi u saopštenju JKP Zelenilo-Beograd, ovo je bila jedna od sedam intervencija tokom košave.

– Stablo kestena koje je vetar srušio se nalazi u redovnom Programu održavanja našeg Preduzeća i oštećenim sugrađanima JKP Zelenilo – Beograd nadoknadiće štetu po utvrđenoj proceduri."

Zbog izuzetno jake košave, koja u Beogradu duva jačinom od oko 20 kilometara na čas, operativni tim za hitne intervencije JKP "Zelenilo – Beograd" dežura 24 časa.

– Stablo je u trenutku vetroizvale bilo potpuno zdravo. Usled produžene vegetacije, zbog, za ovo doba godine, povišenih temperatura, stabla još uvek nisu odbacila lisnu masu kao ni plodove, stoga su krošnje izuzetno teške, što dovodi do izvala zdravih stabala pod udarima vetra – navodi se u saopštenju.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje ovog preduzeća radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi u Bulevaru vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683.

Dežurne službe moguće je pozvati i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

I Kruševac je bio na jakon udaru vetra. U Ulici Radovana Miloševića oboren je stub ulične rasvete, a tom prilikom nije bilo povređenih, saopšteno je iz gradskog Odeljenja za vanredne situacije.

U Izveštaju Odeljenja za vanredne situacije Grada Kruševca navedeno je da su dežurne ekipe Elektrodistribucije Kruševac i Policijske uprave u tom gradu uklonile stub te da je saobraćaj normalizovan.

Navedeno je i da je, prema informacijama dispečerske službe kruševačke Elektrodistribucije, zbog pojačanog vetra došlo do ispadanja dalekovoda u Velikom Šiljegovcu, te da je posle intervencije dežurne ekipe normalizovana isporuka struje.

U Kruševcu je, kako je Beti rečeno u meteorološkoj stanici u tom gradu, tokom prepodneva vetar duvao brzinom od 15 metara u sekundi, što se računa u jak vetar, dok se olujnim smatra onaj koji duva brzinom većom od 17,2 metra u sekundi.

Vetar je po podne u Kruševcu oslabio i duva brzinom od 7,3 metara u sekundi.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter