Izvor:
15.11.2019 u 08:50
0

PREDSEDNIK VUČIĆ : Prisustvovaće svečanom OTVARANJU BEOGRADSKOG PARKA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova.

Otvaranje je zakazano za 12.00, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Beogradski park, Bulevar Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova nalaze se u okviru Beograda na vodi.

Kako je saopšteno iz istoimene kompanije, park će se prostirati na površini od 2,7 hektara, a danas se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečije igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.

Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.

Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije zbog njegove podrške srpskom narodu u Prvom svetskom ratu.

Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.

Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.

Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno usvojili odbornici gradskog parlamenta.

informer.rs
Foto:tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter