Izvor:
21.11.2019 u 13:17
0

ČUDO PRIRODE U IVANJICI: MALINE RODILE U NOVEMBRU! (VIDEO)

Usled visokih temperatura u oktobru i novembru, većina malinjaka u Ivanjici ponovo se crveni.

Naime, maline su rodile u novembru, lepše i slađe nego u julu. Očigledno je da su klimatske promene uslovile nesvakidašnju sliku u njivama i dale "crvenom zlatu" drugu šansu.

Brine ih i to što neće biti snega, pa što maline "ostaju gole, a lastari kratki". Sa druge strane, raduje ih što mogu jutrom da se zaslade.

– Neobično je, ali jutros smo nabrali i pojeli nekoliko šaka. Ovo je prvi put da u ovoj količini ima zrelih malina u novembru – kaže meštatin Tomislav Čabarkapa.

Stručnjaci tvrde da će sve to loše uticati na rod naredne godine.

S obzirom da se Miholjsko leto ne predaje te da su najavljenje visoke temperature i sledeće nedelje, o posledicama će se tek pričati.

kurir.rs
Foto: infoliga.ivanjica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter