Izvor:
11.12.2019 u 13:10
0

VULIN SA GRČKIM KOLEGOM Mirnim putem do rešenja pitanja Kosova

Vulin se sastao sa ministrom odbrane Grčke

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u Atini u delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa ministrom nacionalne odbrane Grčke Nikolaosom Panajotopulosom.

Vulin je zahvalio grčkom kolegi na principijelnoj podršci koju Grčka pruža Srbiji u naporima da sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji reši mirnim putem. Takođe, iskazao je podršku Grčkoj u njenim naporima da očuva mir, ali i sopstvene nacionalne interese u regionu istočnog Mediterana, rekavši da će Srbija podržavati integritet Grčke saglasno Konvenciji o pravu mora, kao što to činimo i sa Kiprom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Panajotopulos je istakao da dve države imaju mnogo toga što ih povezuje i da će Grčka nastaviti da podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama uz dalji razvoj bilateralne i multilateralne saradnje. Ministri su naglasili da između srpskog i grčkog naroda postoji istorijska bliskost koja je pretočena u sve bolju bilateralnu saradnju u oblasti odbrane.

Konstatovali su da je vojna saradnja možda i najrazvijeniji oblik odnosa, imajući u vidu naizmeničnu realizaciju vežbi SOKO u obe države, kao i predstojeće angažovanje pripadnika Vojske Srbije u okviru borbene grupe EU HELBROC. Sagovornici su se saglasili da postoji mnogo prostora za razvoj vojno-ekonomske, vojno-obrazovne, vojno-medicinske i drugih oblika saradnje.

Vulin i Panajotopulos su se složili da već početkom naredne godine bude realizovana zvanična poseta ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji što bi bila još jedna prilika za intenziviranje sadržajne bilateralne vojne saradnje, ali i sveukupnih odnosa dve prijateljske zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter