Izvor:
17.08.2019 u 17:45
0

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Hitna stigla za 12 minuta, više posle obdukcije !

Ministarstvo zdravlja izjavilo je saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče na Vlasinskom jezeru i navelo da su inspektori na terenu kako bi utvrdili uzrok koji je do toga doveo.

– Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani. Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti – navelo je Ministarstvo u saopštenju povodom smrti dvogodišnje devojčice na Vlasinskom jezeru.

Ministarstvo ističe da se u ovakvim trenucima moraju koristiti činjenice, a one ukazuju, kako se navodi u saopštenju, da je "ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta".

Iz Ministarstva navode da uvek nastoje da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.

– Kada to znamo, jasno je da suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike – ističe se u saopštenju.

Ministarstvo apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter