POMOR RIBE U BAČKOM KANALU: Zagađivači iz Vrbasa, Kule i Crvenke naneli veliku štetu!

U Velikom bačkom kanalu između Srbobrana i Vrbasa primećene su velike količine uginule ribe, a zagađenje je najverovatnije došlo iz pravca Vrbasa, Kule i Crvenke.

Kako je saopštilo JVP "Vode Vojvodine" na površini vode primećena je velika količina ribe kako pluta duž vode u potrazi sa kiseonikom i dodalo da su preduzete sve mere kako bi se ublažile posledice zagađenja.

To preduzeće je nakon prvih informacija sa terena počelo da povećava protok vode na ustavi Kucura na 7 kubnih metara u sekundi, da pumpa vodu na CS Bogojevo, podignuta je ustava Bečej kako bi se voda što pre povukla iz zone Srbobrana, kako bi se otklonile posedice i sanirala šteta.

Navodi se i da su ribočuvarske službe istog dana pokupile svu uginulu ribu i odnele u kafileriju na spaljivanje.

- Ovim merama JVP ''Vode Vojvodine'' uradile su sve iz svoje nadležnosti radi ublažavanja posledica havarijskog zagađenja, odnosno poboljšanje kvaliteta vode u kanalu. Danas je ponovo izvršena kontrola vode na predmetnoj lokaciji. Pored svih učinjenih mera, rezultati nisu zadovoljavajući, odnosno kvalitet vode nije poboljšan, što znači da se voda i dalje zagađuje. Vodna inspekcija je na terenu i trenutno se ustanovljava mogući uzročnik zagađenja vod- navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je na području opštine Vrbas, Kula i Crvenka registrovano ukupno 18 zagađivača čiji rad može da se dovede u vezu sa predmetnim zagađenjem, kao i da taj deo kanala karakteriše kontinualno ulivanje otpadnih voda.

 

Izvor: Tanjug
Foto:

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro