Izvor:
11.12.2019 u 12:19
0

OSUDE ZA NASILJE KOŠARKAŠA Mihajlović: Nema opravdanja

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je najoštrije osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki.

GUROVIĆ TUKAO SUPRUGU I ĆERKU: Krivična prijava za bivšeg košarkaša za nasilje u porodici!

– Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo – rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da ne bi ovaj događaj povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i devojčicama nedopustivo, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

MILAN GUROVIĆ, PRE PREBIJANJA ŽENE I ĆERKE, GOST HAPPY TV: Ovo je košarkaš PRE SEDAM DANA pričao o svojoj porodici! (VIDEO)

– Uz nas su u ovoj kampanji bili fudbalski, košarkaški i ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan i kompletne nacionalne lige u rukometu, odbojci i fudbalu. Više od 500 naših sportista podržalo je kampanju protiv nasilja nad ženama i devojčicama. To što je neko bivši sportista i pojedinačni slučaj ne sme da baca senku na sve ono dobro što sport nosi – zaključila je Mihajlovićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter