Izvor:
14.12.2019 u 17:37
0

ĆUTANJE DUGO 21 GODINU Zločin u „Pandi“ neće biti zaboravljen (VIDEO)

Nema novosti o tome ko je kriv za zločin na Kosovu i Metohiji, a na nama je kao državi da radimo na tome da svi oni koji su učinili neki zločin odgovaraju za to, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević povodom obeležavanja 21. godišnjice ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći 1998. godine.

Ðorđević je u Udruženju porodica kindapovanih i ubijenih na KiM u Beogadu istakao da je to udruženje, kao i druga udruženja koja se bore za istinu, na pravom putu i da oni čine dobru stvar za Srbiju.

– Svi oni koji ne dozvoljavaju da neke stvari zastarevaju čine pravu stvar za državu, iako bi neki u našoj zemlji voleli da se takve stvari zaborave, mi to nećemo dozvoliti i tražićemo da uvek izađe istina na videlo, za sve ono što se dešavalo na KiM – rekao je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, jačina Srbije i njena borba za očuvanje teritorijalne celovitosti, kao i briga o porodicama žrtava na KiM, moraju dati rezultate u budućnosti.

– Mi ćemo da radimo na očuvanju naše zemlje, i to je najbitnije, kao i da se žrtve nikad ne zaborave – rekao je Ðorđević.

Predsednik Udruženja kindapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić poručio je da se neprekidno traži pravda za svu ubijenu nedužnu decu u kafiću "Panda" i dodao da se postavlja pitanje zašto nisu dobijeni odgovori od tadašnjeg Tužilaštva za ratne zločine.

– Zbog čega je ta tragedija prebačena u Tužilaštvo za organizovani kriminal i zašto nema informacija. Mi samo tražimo dokaze za to – izjavio je Spasić.

On je dodao da svako ko ima informaciju ne sme da ćuti i upitao zašto strane službe ćute, kada, kako kaže, znaju šta se dešavalo tada, a i sada na KiM.

– Iako nisu upućeni u tadašnje zločine, zašto ćute na ove koje se sada dešavaju? Mi želimo jedino pravdu – rekao je Spasić.

U Peći su 14. decembra 1998. godine, u 12.44, dvojica maskiranih napadača otvorila vrata kafića "Panda" i rafalima iz automatskih pušaka ubila šestoricu srpskih mladića.

Ubijeni su Ivan Radević (25), Svetislav Ristić (17), Vukota Gvozdenović (17), Dragan Trifović (17), Zoran Stanojević (18) i Ivan Obradović (14).

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter